Categorieën
Wedstrijd

Achtste plek voor Douwe op EK landenteams

Op het EK voor landenteams heeft Douwe de achtste plek veroverd. Hij wist vier deelnemers achter zich te houden, maar had desondanks op meer gehoopt. Zijn wedstrijd kwam dan ook al eerder dan verwacht ten einde.

Met een goed gevoel begon Douwe nog aan de wedstrijd in het Roemeense Cluj-Napoca. Hij sprong in één keer over zijn aanvangshoogte van 2,13 meter nadat alle andere springers al eerder aan hun wedstrijd waren begonnen. Daarna ging het echter mis. Op 2,17 meter viel de lat drie keer naar beneden en dus kwam er ondanks het goede begin een snel einde aan Douwe’s wedstrijd.

De overwinning in de hoogspringwedstrijd ging naar de Wit-Rus Andrei Churyla, die met zijn sprong over 2,25 meter iedereen de baas was. Alleen Loïc Garsch wist deze hoogte ook te halen, maar lag na zijn eerste foutpoging op 2,27 meter direct uit de wedstrijd. Konstantinos Baniotis uit Griekenland completeerde het podium.

Douwe zal de wedstrijd op het EK snel willen vergeten. Volgende week wacht weer een wedstrijd in eigen land, als hij springt op het Nederlands kampioenschap. Deze zal dit jaar in Breda plaatsvinden. Hier zal geen publiek bij aanwezig mogen zijn, werd halverwege mei besloten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *