Categorieën
Wedstrijd

Beste seizoensscore in Rehlingen: “Er zit veel potentie in”

Douwe heeft zijn derde wedstrijd van het seizoen in Rehlingen afgesloten met een vierde plek. In een wedstrijd van hoog niveau strandde hij uiteindelijk op 2,24 meter waarmee hij vierde werd in de wedstrijd. Toch leverde deze klassering wel een puntenverbetering op de wereldranglijst op.

Douwe begon zijn wedstrijd op 2,10 meter. Deze hoogte haalde hij en ook 2,15 meter wist hij in zijn eerste poging te springen. Op dat moment was regerend Europees kampioen Mateusz Przybylko al uit de wedstrijd gestapt, nadat hij met veel moeite over 2,10 meter wist te halen.

In zijn tweede poging overbrugde Douwe de hoogte van 2,20 meter waarmee hij zijn resultaat in Leverkusen evenaarde. Op dat moment waren er in totaal nog vier springers in de wedstrijd, waarvan Douwe de meeste foutsprongen had genoteerd.

Bij zijn derde sprong op 2,24 meter noteerde Douwe zijn beste seizoensprestatie. Toch was dit slechts een vierde plek waard, aangezien ook de concurrentie deze hoogte wist te halen. Juozas Baikstys uit Litouwen wist als enige ook over 2,27 meter te gaan en won hiermee de competitie in Rehlingen.

Maar de vierde plek en de hoogte van 2,24 meter leveren Douwe nog iets belangrijks op. Hij verbetert hiermee zijn score op de wereldranglijst met vier punten. Hiermee zet hij een voorzichtige stap in de richting die hij de komende weken op wil. Toch was er een dubbel gevoel na afloop.

“Het was een wedstrijd die een heel stuk beter was dan de vorige in Leverkusen”, laat Douwe kort na afloop weten. “Eigenlijk over de hele linie, dus de sprongen waren hoger, het lopen was beter en de uitslag ook beter. Toch een klein beetje ontevreden, want het is heel duidelijk dat het de goeie kant op gaat, maar dat er ook veel potentie in zit.”

“Een aantal sprongen op 2,20 meter en 2,24 meter  en eigenlijk ook wel één op 2,27 meter hadden wel gekund”, doelt hij op zijn foutsprongen die in zijn ogen soms onnodig waren. “Dus dat is een goed gevoel om mee te nemen, want dat kunnen we de komende 2 weken richting FBK games verder ontwikkelen. De lijn is duidelijk stijgende en ik zat al een stuk beter in de wedstrijd en alles ging makkelijker dan vorige week dus dat is goed.”

Nu volgt er een weekend rust. Daarna zal Douwe in Hengelo verschijnen bij de FBK games. Een wedstrijd waar voor het eerst in lange tijd weer wat publiek aanwezig mag zijn. Hij ziet de week zonder wedstrijd van tevoren niet als nadeel. “Dat is toch wel een wedstrijd waar je goed wil springen omdat het in Nederland is, een grote wedstrijd, leuke andere springers, voor het eerst weer 1500 man publiek op de tribune. Dus eigenlijk past dat best wel goed in het plaatje nu.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *