Categorieën
Wedstrijd

Nabeschouwing Leverkusen: Vertrouwen groeit met overwinning

Douwe heeft zich zondag in Leverkusen op aardige wijze gerevancheerd voor de pijnlijke start van het seizoen. Hij sprong in de plaats waar hij vijf jaar lang trainde en woonde naar een mooie overwinning met een hoogte van 2.20 meter.

De wedstrijd begon, net als vorige week, met regen. Hierdoor duurde het iets langer voor Douwe kon springen op zijn aanvangshoogte van 2.05 meter. Na vervolgens ook relatief gemakkelijk over 2.10 meter en 2.14 meter te gaan sprong hij in één keer over 2.17 meter.

Vanaf 2.20 meter werd het lastiger. Hoewel Douwe deze sprong nog met één foutsprong haalde, viel de lat op 2.23 meter er drie keer van af. Daarmee eindigde de wedstrijd qua hoogte oké, maar door een mooie overwinning in een sterk deelnemersveld en een aantal goede sprongen zal het vertrouwen van Douwe gegroeid zijn.

Goede eerste sprongen

Dat liet Douwe achteraf ook weten. “Het was voor mijn gevoel een beetje de eerste wedstrijd onder Marlies waarin ik in relatieve vrijheid aardig wat sprongen kon maken. Het indoorseizoen was natuurlijk heel kort en vorige week, 3 sprongen op 2.10 meter is niet eens een wedstrijd. Dus het was nu voor het eerst dat ik wat sprongen kon maken en er waren een aantal dingen die wel goed gingen.”

“Het lopen was wat beter en met name ook dat het me nu wel lukte om in de laatste 3 passen goed richting een sprong te werken”, legt hij uit. “Dat was veel beter. Dus ik merkte gedurende de wedstrijd dat het vertrouwen daarin ook wat aan het toenemen  was.”

De blijdschap achteraf zat dan ook vooral in het gevoel van de sprongen. “De hoogte was oké maar ik was vooral blij met het feit dat ik nu voor het eerst een wedstrijd had waarbij ik veel van waar ik met Marlies mee bezig ben in wedstrijdsituaties kon toepassen. Dat ging nog niet allemaal goed, op 2.20 meter ging het wel goed en op 2.23 meter op de eerste poging ging het ook wel oké, daarna ging het iets minder maar dat moet over de wedstrijden nu groeien.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *