Categorieën
Wedstrijd

Nederlands kampioenschap opnieuw voor Douwe, geen Olympische limiet

Zondagmiddag is Douwe voor de vierde keer op rij in de buitenlucht Nederlands kampioen hoogspringen geworden. Hij won in Breda een goede wedstrijd met een hoogte van 2,21 meter.

De hoogspringwedstrijd begon voor Douwe op de aanvangshoogte van 2,13 meter. Op dat moment was Stan Nijhuis als laatst overgebleven concurrent net afgehaakt. Hierdoor wist Douwe in één sprong de Nederlandse titel te veroveren. Vervolgens ging het nog maar om één ding: de olympische limiet springen.

Als eerste stap daar naartoe sprong Douwe met marge over 2,17 meter. Ook 2,21 meter wist hij in zijn tweede poging te halen. Vervolgens verschoof de lat naar 2,25 meter. Hier ging het mis voor Douwe, die drie keer niet over die hoogte wist te komen. De teleurstelling was na afloop zichtbaar, aangezien dit de laatste kans op Olympische kwalificatie leek. Officieel is kwalificatie nog tot en met dinsdag 29 juni mogelijk.

Goed gevoel

Toch overheerste er achteraf een ook een positief gevoel blijven hangen van de wedstrijd. De sprongen zagen er beter uit dat de afgelopen weken in Duitsland en Hengelo. “Dan is de uitslag niet super goed”, reageert Douwe zelf. “Maar meer de manier waarop, de aanloop, de voorbereiding en ook wel een aantal van de sprong waren gewoon best wel oké. Dit had ik een maand geleden moeten doen en dan had ik nog een aantal wedstrijden gehad waar ik steeds beter in had kunnen groeien zeg maar.”

Achteraf overheerste bij Douwe de gedachte dat hij nu misschien weleens de sleutel naar betere sprongen kan hebben gevonden. “Het was ook een stukje wat in mij zat. Dus daar kon ook niemand me bij helpen, dat moest ik zelf oplossen.” De timing van het vinden van de oplossing noemt hij ongelukkig. “Daarin denk ik dat ik wel een grote stap gezet heb, maar dat de timing een beetje rottig is. Dus dat verklaart ook wel het dubbele gevoel.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *