Categorieën
op de Hoogte

Van hier tot Tokio #1 – Radiostilte doorbroken

Na een lange radiostilte zit ik weer in je inbox. Op het moment van het schrijven van mijn laatste op de Hoogte woonde ik nog in Leverkusen en had ik net de beslissing genomen om bij Marlies Larsen in Zoetermeer te gaan trainen. Inmiddels woon ik weer in Delft, heb de eerste maanden training met Marlies overleefd en schrijf ik je vanuit een mini-vakantie in Drachten deze nieuwsbrief, aan de vooravond van het laatste lange trainingsblok van mijn voorbereiding op de Olympische Spelen van Tokio 2021.

Deze ‘vakantie’ was niet gepland. Het plan was om mij te kwalificeren voor het EK Indoor in Torun dat volgend weekend plaatsvindt. Daarvoor moest ik tijdens het indoorseizoen 2,26m springen. Dat lukte helaas niet, waardoor mijn seizoen vervroegd eindigde. Wel won ik in Apeldoorn mijn 14e Nederlandse Titel!

Op radio 1
Naar aanleiding van mijn 14e Nederlandse Titel werd ik gebeld door de redactie van Radio 1 voor het programma B.V.S.C. In eerste instantie een leuk radio-optreden, maar toch met een klein beetje een vervelende nasmaak. Luister het stukje zelf vanaf 3:20 min (duurt ongeveer 2 minuten).

Wat nu? 
Morgen begint de voorbereiding op het outdoorseizoen 2021. Het seizoen waarin (als alles goed gaat) de Olympische Spelen gehouden zullen worden in Tokio. In de komende weken zal ik jullie langzaam weer een beetje op de Hoogte brengen van hoe het mij gaat. Hoe bevalt het trainen met Marlies? Hoe ziet mijn voorbereiding op Tokio eruit? Waar ga ik mijn eerste wedstrijden springen en hoe denk ik mij te gaan kwalificeren voor Tokio? Allemaal vragen die ik de komende weken ga beantwoorden.

Tot snel!
Douwe

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *