Categorieën
Wedstrijd

Valse start in Lisse: “Daar gaan we nu aan werken”

Het seizoen van Douwe is begonnen met een teleurstellend resultaat in Lisse. Bij de Ter Specke Bokaal wist hij zijn aanvangshoogte van 2,10 meter niet te springen waardoor hij als laatste eindigde.

Douwe leek op zijn gemak op weg naar de overwinning in een winderig Lisse, nadat de laatste overgebleven concurrent, Bram Ghuys, na zijn geslaagde sprong op 2,07 meter besloot zijn wedstrijd te beëindigen. Daarop volgde een anticlimax met drie foutsprongen vanaf de aanvang voor Douwe.

De winst ging daarmee alsnog naar de Belg Bram Ghuys. Douwe eindigde zonder een geslaagde sprong op de laatste plaats in de uitslag. Hij kon zijn eerdere successen in Lisse vandaag dus niet evenaren. Volgende week zondag springt Douwe zijn tweede wedstrijd in het Duitse Leverkusen.

Geen voorspellende waarde

“Het is een wedstrijd om snel te vergeten, denk ik”, reageerde Douwe teleurgesteld kort na de wedstrijd. “Drie keer 2,10 meter niet halen slaat gewoon nergens op. Dat moet gewoon altijd. Dat is niet eens een vraag, dat moet gebeuren.”

Hij gaat verder. “Het is een beetje een valse start, maar het heeft geen voorspellende waarde voor de rest van het seizoen. Dus nu de kleine dingetjes eruit halen waar ik wel iets mee kan. De kleine dingetjes waar ik het dan over heb is het springgevoel dat best goed voelt, vooral op lagere snelheid. Daarin was het inspringen ook prima.”

“Zodra je dan meer gas begint te geven, dan wordt het lastig” blikt Douwe terug op zijn sprongen zaterdag. “Dat deed ik op de derde poging op 2,10 meter, tweede ook al een beetje. Dus daar gaan we nu de komende een of twee weken aan werken en als het goed is kan ik dit in de volgende wedstrijd dan helemaal doen vergeten.”

Één reactie op “Valse start in Lisse: “Daar gaan we nu aan werken””

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *