Categorieën
Wedstrijd

Teleurstelling in de jacht op goede vorm: “Dat is een hele uitdaging”

Op de Tag der Überfliegers in Essen is het Douwe niet gelukt om de overwinning te pakken. Uiteindelijk werd deze gedeeld door zijn voormalig trainingsgenoot Mateusz Przybylko en de Fransman Sébastien Micheau.

Zij wisten als enige de hoogte van 2,23 meter te slechten. Douwe eindigde de wedstrijd als nummer vijf met een hoogte van 2,16 meter achter zijn naam. Hiermee kon hij zijn verwachtingen, die hij vooraf had uitgesproken, nog niet waarmaken.

Tot 2,16 meter was er nog weinig aan de hand voor Douwe. Zijn eerste twee sprongen waren foutloos en de hoogte van 2,16 meter haalde hij in twee keer. Vervolgens kwam hij in de problemen op 2,20 meter en wist hier niet overheen te springen.

De show werd in Essen gestolen door de jonge Duitser Florian Hornig. Hij wist met 2,20 meter een nieuw persoonlijk record te springen en zorgde daarmee voor een glimlach bij zijn medespringers. Voor Douwe heerste daarna toch vooral de teleurstelling over zijn eigen mislukte pogingen op 2,20 meter.

Hij had er na afloop ook niet direct een goed antwoord op. “Het lijkt wel bijna dat hoe beter ik me voel en beter ik in vorm ben, hoe lastiger het in de wedstrijd om te zetten is. Dat is gewoon lastig, want daar heb ik op dit moment ook geen oplossing voor”, vertelt Douwe eerlijk.

“Ik zal een manier moeten vinden om het ‘te graag willen en daardoor juist niet doen’ onder controle te krijgen”, vervolgt hij. “Dat is een hele uitdaging denk ik maar goed, dat is wel waar het nu fout gaat. Het hoort allemaal bij het spelletje maar het is wel heel vervelend.”

Volgende week springt Douwe op het EK voor landenteams, waar hij de eer van Team NL zal verdedigen. Dat zal plaatsvinden in het Roemeense Cluj.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *