Categorieën
Wedstrijd

Voorbeschouwing Essen: “Dit is de reden waarom ik overgestapt ben”

De route naar Tokyo wordt spannender en spannender nu de kwalificatieperiode nog maar tweeënhalve week open is. Er zijn nog maar een handjevol kwalificatiemomenten, te beginnen zondag in Essen.

Hier springt Douwe zijn volgende wedstrijd, nadat de FBK-games niet opleverden waar vooraf op werd gehoopt. In Essen zal hij zich richten op de hoogte, waar nog veel ruimte voor verbetering ligt volgens de springer. Om zich rechtstreeks te kwalificeren zal hij namelijk over 2,33 meter moeten springen, 5 centimeter boven zijn persoonlijk record en 9 centimeter boven zijn beste seizoensprestatie.

In de Tag der Überflieger, zoals de wedstrijd in Essen heet, treft Douwe een veld met wederom een aantal gerenommeerde springers, zoals Mateusz Przybylko en Falk Wendrich, maar ook de Pool Bednarek. Hiermee zal naast de strijd om de hoogtes, mogelijk ook nog een strijd om de eindklassering ontstaan. Iets waar vooraf bij de FBK-games ook op gehoopt werd. Toch mislukte dit, nadat bijna het voltallige deelnemersveld niet over 2,24 meter wist te springen.

Waar het in Hengelo mis ging, weet Douwe duidelijk te verwoorden. “Mijn trainingsgenootje zat op de tribune en die zei achteraf dat het eruit zag alsof ik heel calculerend, heel berekenend aan het springen was, ik denk dat die typering wel klopte. Dat is precies wat we niet wilden. Dit was eigenlijk de eerste wedstrijd waar het weer een beetje de verkeerde kant op ging.”

De logische vervolgvraag is natuurlijk, wat moet er nu dan veranderen? “Nou ja, het is zo dat dat de hobbel is die ik nu over moet, het vrijer springen en ‘gewoon doen wat ik kan’. Ik denk dat daar altijd al de kern lag en ik denk dat Hengelo dat heel duidelijk weer naar voren bracht. Dat is het stukje waar ik nu de komende drie á vier wedstrijden mee moet afrekenen. Als dat lukt heb ik een goede kans om Tokyo te halen.”

Hij gaat verder. “Ik weet wat me te doen staat en ik denk dat dit stukje de reden is waarom ik weer overgestapt ben naar Marlies, om beter te worden in dit stukje. Dus ik sta nu op dat moment: hier ligt de verbetering en ga hem nu maar opzoeken. Hopelijk kan ik daar morgen een grote stap in zetten om vrijer te springen en gaan we zien wat dat oplevert”, is Douwe hoopvol richting zondag.

De wedstrijd in Essen is te volgen via deze en deze livestream. Het hoogspringen zal hier (voor de verandering) goed gevolgd kunnen worden! Daarnaast zal er verslag gedaan worden van alle springen via Douwe’s Instagram. Het hoogspringen begint om 14:00u. De uitslag met reactie van Douwe zal na afloop volgen op de website.

Dan nog dit: Draag je Douwe’s topsportcarrière een warm hart toe, neem dan een kijkje in zijn webshop! Door iets te kopen help je hem op weg naar Tokio, red je de wereld van het microplastic en heb je een heel mooi shirt of toffe hoodie!

[products limit =”6″ columns=”3″ orderby=”rand”]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *