Categorieën
Wedstrijd

Voorbeschouwing FBK games: “De komende weken erop of eronder”

Na een weekend zonder wedstrijd gaat het seizoen van Douwe verder in Hengelo. In de tweede binnenlandse wedstrijd van het seizoen zal de Drachtenaar voor het oog van 1500 toeschouwers een belangrijke wedstrijd tegemoet gaan.

Bij de FBK-games zijn namelijk opnieuw veel punten te verdienen voor de wereldranglijst. Een goede klassering kan dus, net als in Rehlingen, een punten- en positieverbetering op de ranglijst opleveren. In de jacht hier naartoe moet Douwe wel afrekenen met een heel sterk deelnemersveld. De concurrentie in Hengelo is namelijk groter dan in de eerdere wedstrijden van het seizoen.

Op de startlijst komen we namelijk bekende namen tegen, zoals Maksim Nedasekau, de nummer één op de ranglijst, maar ook topspringers Gianmarco Tamberi en Bohdan Bondarenko springen zondag mee in Hengelo. Daarnaast zijn er ook nog concurrenten voor de positie van Douwe zoals de Belg Thomas Carmoy en Norbert Kobielski, die ook al mee sprongen in Rehlingen.

Een belangrijke factor in de weg naar Tokyo is weggelegd voor het weer. De mooie weersverwachtingen voor zondag kunnen een uitkomst zijn voor goede sprongen. “Ik denk dat het nu sinds een week ongeveer mooi weer is en dat is heel belangrijk voor de explosieve onderdelen zoals de sprint en het hoogspringen”, laat Douwe weten. “Dus je merkt in de trainingen al dat alles makkelijker gaat en dat zal zondag in de wedstrijd toch ook fijn zijn.”

The home stretch

De laatste fase van de kwalificatiefase wordt ook ingeluid in Hengelo, weet Douwe. “Nog vier wedstrijden in de limietperiode als het goed is. Dus ja, het laatste rechte stuk, the home stretch als het ware. Je ziet dat het steeds drukker begint te worden rond de twintigste tot veertigste positie op de wereldranglijst. Dus het is de komende weken wel echt erop of eronder.”

Voorheen waren de FBK-games nooit een heel groot succes voor Douwe. Dit jaar is hij ervan overtuigd daarmee af te rekenen en succes te boeken. “Ik heb al wel vaker bij de FBK games gesprongen maar volgens mij is mijn beste hoogte 2,19 meter dus dat kan er in ieder geval aan zondag. Het zou mooi zijn als ik de stijgende lijn in de uitslag een beetje door kan zetten.”

De FBK-games is zondag op televisie en op internet te volgen bij de NOS. Zij zullen op internet de hele middag verslag doen van de atletiekwedstrijd en beginnen later op de middag ook in de tv-uitzending. Daarnaast zullen er via Instagram updates komen over de sprongen van Douwe. Na afloop van de wedstrijd wordt er een verslag geplaatst op deze website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *