Categorieën
Wedstrijd

Voorbeschouwing Leverkusen: Herkansing op bekend terrein

Drie foute sprongen in een winderig en regenachtig Lisse tekenden zaterdag 8 mei een moeizame start van een hoopvol seizoen. Eén week en één dag later volgt in Leverkusen een tweede kans op succes.

De wedstrijd in Leverkusen staat niet als een grote wedstrijd bekend maar toch kan Douwe in zijn oude woonplaats rekenen op stevige concurrentie. Door in Duitsland te springen kan hij zich meten met een aantal gerenommeerde, veelal Duitse springers. Zo bestaat zijn tegenstand mogelijk uit Falk Wendrich, Florian Hornig en de Mexicaan Edgar Rivera, maar ook Tobias Potye, die op het EK indoor dit jaar nog als vierde eindigde.

Concurrentie is dus flink aanwezig in de Duitse stad. Wat wil Douwe zelf bereiken in de wedstrijd in Leverkusen? ” Voor mij is het doel om een hoogte neer te zetten, nee dat is flauw”, reageert Douwe lachend. “Maar het is wel, wat zaterdag een beetje duidelijk werd, dat ik te weinig met de sprong bezig was maar teveel ook met de aanloop, de omstandigheden van de wedstrijd eromheen.”

Dat moet zondag anders, weet Douwe. “Dat betekent dat ik deze week goed heb kunnen besteden aan het zorgen dat ik altijd, wat er ook gebeurt, vooral bezig ben met het springen. Dat de rest ondergeschikt is. Daar zijn we de afgelopen dagen mee bezig geweest en dat gaat eigenlijk wel heel goed”, kijkt hij positief terug op een lastige openingsweek van het seizoen.

In Leverkusen zal Douwe vooral het goede gevoel op willen pakken, met mogelijk een aantal mooie sprongen in de stad waar hij vijf jaar leefde en trainde. Mogelijk zal er net als tijdens de Ter Specke Bokaal onder regenachtige omstandigheden gesprongen moeten worden.

De wedstrijd in Leverkusen is niet via een livestream te volgen. Zodra de resultaten bekend zijn, zullen die op deze website geplaatst worden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *