Categorieën
Wedstrijd

Voorbeschouwing NK Outdoor: “2,33 meter springen is niet onmogelijk”

Zondag wacht in Breda de laatste wedstrijd voor het verstrijken van de uiterste kwalificatiedatum voor de Olympische Spelen in Tokyo. Uitgerekend op het Nederlands Kampioenschap kan Douwe nog één keer alles geven in een poging de limiet te springen.

Het Nederlands Kampioenschap is een wedstrijd waar het voornamelijk om de hoogte zal draaien. De afgelopen drie jaar wist Douwe het kampioenschap te winnen met hoogtes van achtereenvolgend 2,20 meter, 2,23 meter en 2,06 meter. Dit jaar zal het doel van Douwe een stuk hoger liggen: op 2,33 meter.

Dit is namelijk de hoogte die hij in Breda moet springen voor Olympische kwalificatie. Op basis van de ranglijst is kwalificatie inmiddels een onmogelijke opgave. De limiet zal dus de laatste redding zijn. De laatste weken waren daarbij geen goede voorbode, maar toch is het gevoel voor de laatste kwalificatiemogelijkheid goed.

“Ik denk nog steeds dat 2,33 meter niet onmogelijk is”, vertelt Douwe in de voorbeschouwing. “Maar het wordt wel een hele uitdaging natuurlijk. Ik heb in mijn hoofd wat ik nodig heb om een goede wedstrijd te springen, dus dat ga ik morgen doen. Dan gaan we kijken hoe ver mij dat brengt.”

Zijn wedstrijd in Cluj viel erg tegen, maar toch voelde Douwe ook goede dingen. “Vorige week gingen er een aantal dingen al wel wat beter maar dat was in de uitslag en in het springen totaal niet te zien zeg maar. Maar goed, deze week heb ik geprobeerd een aantal dingen op de rit te krijgen om te zorgen dat ik morgen een goed wedstrijd kan springen. Want dat is eigenlijk de afgelopen drie wedstrijden niet gelukt.”

De outsiders in Breda zijn twee aanstormende talenten die in Apeldoorn op het NK indoor naam maakten, namelijk Jamie Sesay en Ridzert Punt. Zij verrasten daar door op het podium te komen en hopen dat ook outdoor voor elkaar te kunnen krijgen. Andere outsiders in Breda zijn onder meer Marius Wouters, Stan Nijhuis en Dave Brandhoff.

Het NK outdoor is live te volgen via een stream op Youtube. Daarnaast zal er na afloop een verslag van de hoogspringwedstrijd volgen op deze website.

Draag je mijn topsportcarrière een warm hart toe? Neem dan een kijkje in mijn webshop! Door iets te kopen help je mij op weg naar Tokio, red je de wereld van het microplastic en heb je een heel mooi shirt of toffe hoodie!

[products limit=”6″ columns=”3″ orderby=”rand”]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *