Categorieën
Wedstrijd

Voorbeschouwing Pfingstsportfest Rehlingen: Strijd om de klassering

De derde wedstrijd van het olympisch seizoen van Douwe brengt ons naar Rehlingen-Siersburg. Daar staat zondag een sterk bezette wedstrijd op het programma, waarin de eindklassering van doorslaggevende waarde kan zijn.

Na een mislukte seizoensopening in Lisse en een degelijke overwinning in Leverkusen is voor Douwe nu de tijd aangebroken om de goede vorm te laten blijken. Op het Pfingstsportfest zal hij springen tegen onder meer oud-trainginsgsgenoot en regerend Europees kampioen Mateusz Przybylko. Ook concurrenten op de wereldranglijst Sylwester Bednarek, Edgar Rivera en Thomas Carmoy staan aan de start in Rehlingen.

De eindklassering in Rehlingen kan belangrijk zijn aangezien deze veel punten waard is op de ranglijst. Een overwinning met een hoogte van 2,20 meter, zoals vorige week in Leverkusen, zal Douwe mogelijk al een betere positie op die ranglijst opleveren. De strijd om de eindklassering in de Duitse stad is dan misschien ook wel nog belangrijker dan de strijd om centimeters.

Des te fijner is het gegroeide vertrouwen dat Douwe heeft meegenomen uit Leverkusen. “Wat eigenlijk wel goed ging was dat het natuurlijke springen wel goed was”, laat hij weten in aanloop naar de wedstrijd in Rehlingen. “Dat was vrij vloeiend, het lopen was vloeiend en meestal kwam de sprong er ook redelijk vloeiend uit.”

Toch waren er nog wel verbeterpunten. “Dat ging goed, maar het was nog wel een beetje langzaam. Maar omdat het eigenlijk nog een beetje de eerste wedstrijd (de drie foutsprongen in Lisse niet meegerekend) van het seizoen was loop je nog weleens het risico dat het nog niet superscherp is.”

Daarom is er deze week gewerkt aan meer snelheid in de aanloop. “Eigenlijk wil je aan het einde, als je steeds sneller gaat lopen, dat je passen daar ook steeds ruimer worden. Maar ik heb nog weleens de neiging om die passen soms in te korten. Dat doe je omdat je je voor moet bereiden op die sprong, want je moet natuurlijk wel de lucht in, dus daar moet je wel wat voorbereiding voor doen.”

“Alleen de paradox is dat je eigenlijk zo lang mogelijk door moet blijven lopen, bijna alsof je niet gaat springen”, weet Douwe. Hij heeft er deze week hard aan gewerkt en zondag hoopt hij daar resultaat van te zien. Als dat lukt, kunnen er hoge sprongen gehaald worden. “Mits”, relativeert hij, “de omstandigheden een beetje oké zijn natuurlijk.”

De wedstrijd in Rehlingen is te volgen op een livestream via Facebook en een stream van het Duitse SR Sportarena. Het hoogspringen staat vanaf 17:45 op het programma. De uitslag met reactie van Douwe zal na afloop volgen op de website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *