Categorieën
Wedstrijd

Voorbeschouwing Ter Specke Bokaal: “Je moet al snel goed zijn”

Zaterdag acht mei begint Douwe’s outdoor seizoen van 2021. De Ter Specke Bokaal vormt de traditionele opening van het buitenseizoen. Voor Douwe is het de eerste kans om koerst te zetten richting Olympische kwalificatie.

“Voor mij is het de eerste wedstrijd van het seizoen en daarmee ook een beetje kijken waar we op dit moment staan, waar ik op dit moment sta. Maar het is natuurlijk een seizoen waar je al snel goed moet zijn, want ik heb uiteindelijk tot 29 juni de tijd om me te kwalificeren.” Daarmee is de toon door Douwe gezet. In deze eerste wedstrijd van het seizoen gaat het meteen al om presteren.

Dat begint bij de Ter Specke Bokaal. Een wedstrijd waar Douwe goede herinneringen aan zal hebben. In 2011 sprong een toen nog negentienjarige Douwe naar een persoonlijk record met 2,18 meter. Hiermee plaatste hij zich nota bene ook voor het EK onder 23 jaar dat seizoen. Ook in 2015 leverde Douwe een topprestatie af, toen hij de Ter Specke Bokaal, voor de beste prestatie van alle atleten, won met een sprong over 2,24 meter.

De sprong over 2,18 meter in 2011

Nu is het doel om de wedstrijd te winnen. Daarnaast hoopt hij minimaal over een hoogte van 2,25 meter te springen om zijn positie op de wereldranglijst te verbeteren. “Als ik de wedstrijd win en 2,25m spring verbeter ik mijn puntenaantal. Dat zal het eerste doel zijn. Daarna zijn alle centimeters hoger extra punten”, legt Douwe uit in de voorbeschouwing.

Om de wedstrijd te winnen zal hij de meeste concurrentie kunnen verwachten van de Belg Bram Ghuys, die in het verleden al eens over 2,20 meter sprong. Daarnaast springen nog de Nederlanders Marius Wouters, Tijmen van Hal, Gabriel Emmanuel en de zestienjarige Ridzert Punt mee, die laatste verraste op het NK indoor dit jaar vriend en vijand met een mooie sprong over 2,07 meter.

De wedstrijd in Lisse zal morgen aanvangen om 11:05. De wedstrijd is live te volgen via deze stream. Daarnaast zullen er updates volgen via Instagram en op deze website. Veel plezier met het volgen van de Ter Specke Bokaal!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *