Over mij

Hoi!

Ik ben Nederlands beste hoogspringer van dit moment, op weg naar de Olympische Spelen van Tokyo in 2021. Na vijf jaar in het Duitse Leverkusen te hebben gewoond, woon ik sinds oktober 2020 weer in het wonderschone Delft. 

In deze video vertel ik je meer over mezelf. Van hoe ik begonnen ben, via waar ik nu mee bezig ben tot hoe ik naar Tokio denk te gaan! 

In de vijf jaar in Duitsland heb ik veel geleerd, ben ik sterker geworden en sprong ik in 2019 na zes jaar met 2,28m eindelijk weer zo hoog als ik als 21-jarige deed. Toch heeft het niet het succes gebracht waarvoor ik Nederland achterliet. Ik wil hoger! 

Dus besloot ik in de zomer van 2020 om nog één keer van coach te wisselen. Door samen te werken met Marlies Larsen denk ik de potentie aan te kunnen boren die ik in 2013 al liet zien en hoger te kunnen gaan springen dan ooit. 

Als klein jongetje droomde ik al van de Olympische Spelen. Om mij dit jaar te plaatsen voor de Spelen moet ik op 29 juni 2021 in de top 32 van de wereldranglijst staan, of voor die tijd 2,33m springen. (lees hier hoe ik mij precies moet kwalificeren)

Vorig jaar aan het einde van het seizoen stond ik op plek 33 en mijn persoonlijk record is 2,28m. Nog 4 plekken of 5 cm dus. Via deze website en mijn nieuwsbrief (schrijf je hieronder in!) kun je volgen hoe ik mijn droom ik het komende jaar achterna jaag.